Lesmethode

Alexandra Lindeboom is afgestudeerd aan het conservatorium, Zij is zowel als docente als als uitvoerend musica werkzaam in de omgeving van Amsterdam en Zaanstad (Krommenie).

 

De individuele pianolessen worden gegeven aan kinderen en volwassenen,  in Krommenie en voor het Muziekdocenten collectief in de Bachstraat in Amsterdam Zuid.

Voor kinderen duren de lessen over het algemeen 30-45 minuten om aan te sluiten bij hun spanningsboog. Gevorderden en volwassenen krijgen een uur les.

 

Zowel kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden,  kunnen zich aanmelden voor pianolessen. Eenmaal op pianoles wordt de persoonlijke voorkeur besproken, en met welke frequentie de pianolessen gevolgd worden. De lessen worden gegeven op een KAWAI-vleugel

De piano vormt door zijn grote bereik en uitgebreide harmonische, melodische en ritmische mogelijkheden een ideaal instrument om een goede muzikale basis te leggen. Het volgen van pianoles, geeft  inzicht in hoe het is om piano te spelen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan notenlezen, vingerzetting, houding, aanslagtechnieken, gehoortraining  en akkoordenleer.

Het is mogelijk om geintegreerd in de pianolessen afzonderlijke cursussen te volgen. Voorbeelden zijn:  een cursus harmonieleer (akkoordenleer)  een cursus theorie, notenlezen, muziekgeschiedenis en de benadering van de verschillende  stijlperioden, het spelen van toonladders en akkoorden.

Als u ervoor kiest pianolessen  te volgen , behoort het kiezen van een favoriete muziekstijl ook tot de mogelijkheden. Als beginner leert u vanzelfsprekend eerst de basistechnieken en het notenlezen.

Er  is minimaal 2x  per jaar een gelegenheid waar leerlingen hun vorderingen kunnen laten horen. Voor sommigen is dit een uitdaging en spannend om te doen. Het is bijzonder om te zien hoe iedere leerling hier op zijn/haar eigen manier mee omgaat. De kinderen leren hoe zich te presenteren, en beseffen hoe het is om je best te moeten doen om tot een goed resultaat te komen. Elke voorspeel gelegenheid is een feestelijke gebeurtenis. Het is een andere benadering van pianospelen, en er wordt ten gehore gebracht wat zoal tijdens de pianoles geleerd wordt. Zodoende is er regelmatig een mogelijkheid zowel voor prive-leerlingen als muziekschool leerlingen  om voor een groter publiek op te treden. De optredens vinden meestal plaats in de zaal van de Muziekschool Zuid, maar ook in de Meervaart voor een breed Amsterdams publiek tijdens de Amsterdamse Muziekscholenprijs (AMP).